Semua orang boleh buat rekabentuk 3d sendiri. Jom Belajar

tempah sekarang

tempah sekarang

Google+ Followers

Friday, 11 December 2015

MENCIPTA SUASANA & AKTIVITI UNTUK RUANG DI KEDIAMAN. BIJAK MERANCANG AGAR TIDAK MENYESAL DAN MEMBAZIR

 Teks: khairunnisa hamzahara


MENCIPTA SUASANA & AKTIVITI UNTUK RUANG DI KEDIAMAN.
BIJAK MERANCANG AGAR TIDAK MENYESAL DAN MEMBAZIR

PELAN ASAL SEBELUM DIREKABENTUK


Alhamdulillah, dari pagi tadi sehingga pagi ini saya dalam proses menghantar rekabentuk ruang-ruang untuk kediaman kepada tuan rumah ini. Rumah yang dibelinya 5 tahun dahulu tidak diduduki dari awal pembelian kerana tidak tahu bagaimana mahu di susun atur dan dihias. Katanya takut membazir duit jika buat sebarangan kerana dikhuatiri tidak cantik dan tidak praktikal. Saya ucapkan terima kasih atas kepercayaan kerana melantik saya untuk reka kan setiap ruang dengan mood dan aktiviti ala resort dan santai untuk keluarga. Katanya keluarga besar sering datang berkunjung ke rumahnya.

~Buat rumah orang duk terbayang macam duduk rumah tu. buat macam rumah sendiri je masa design~
Khairunnisa Hamzah
senibina kehidupan di rumah
work at home mom
mummy home designer
http://rekabentuk3donline.blogspot.com www.khairunnisahamzhara.com

UNTUK BUAT TEMPAHAN REKABENTUK, BOLEH WHATSAPPKAN PELAN RUMAH KE PEREKA DI TALIAN WHATSAPP 0197720507

Tuesday, 17 November 2015

REKABENTUK ANJUNG KERETA

 
 
REKABENTUK : CIPTA RUANG & AKTIVITI DI ANJUNG RUMAH
----------------------------------------------------------------------------------------------
Daripada sebuah anjung kereta konkrit biasa,
22 x 20 kaki,
diciptakan ruang santai dan bermanfaat
buat seisi keluarga.
-swimming pool berdinding kaca
-timber decking
-landscape
-pergola
-secret door
-secret garden
-wash area
-2 lot car park
-shoe cabinet
-tools cabinet

Mahu ubah rekabentuk anjung kereta kediaman anda?
Hubungi perekabentuk anda di sini :
whasapp 0197720507
atau email khairunnisahamzahara@gmail.com


Tuesday, 29 September 2015

Rekabentuk Makeover Bilik Tidur Master

SEBELUM DAN SELEPAS
Ingat kan ada iklan kurus saja yang ada sebelum dan selepas?
Ni mummy nak share kan rupa rumah sebelum dan selepas pula.
Tak gaduh-gaduh lagi laki bini lepas ada lukisan 3D ruang sebegini.
Mana nak dapat perkhidmatan rekabentuk 100% online kan?
Send pelan ruang ke whatsapp saya -
saya send kan balik dah jadi lukisan 3D rekabentuk hiasan dalaman
(hasil dari interview kehendak dan citarasa pemilik ruang terlebih dahulu)
Terima kasih pada yang menempah.
Lepas ni memang ada je lah saya kongsikan di sini rupa sebelum dan selepas makeover ruang smile emoticon
Nak tempah rekabentuk 3D, tempah awal2.
Kalau boleh sebelum masuk rumah baru sebab design dah ready bila dapat kunci. Tinggal panggil kontraktor saja. Design kedai? pejabat? Tadika? pun boleh. Submit pelan dahulu ya. DI whatsapp atau di email
Khairunnisa Hamzah
Perekabentuk 3d makeover ruang
http://rekabentuk3donline.blogspot.com
whatsappkan pelan ke 0197720507
atau email ke khairunnisahamzahara@gmail.com


Rekabentuk seterusnya adalah bilik master

-rekabentuk yang dilakukan:

-katil diletakan di bahagian tingkap dan ditutup 1 tingkap di bahagian tepi pintu masuk untuk memudahkan hiasan dan mengurangkan bukaan.

-langsir dipasang dengan warna lembut dan tenang di bahagian penjuru bilik yang mempunyai tingkap penjuru (cadangan warna langsir adalah warna biru lembut atau perang emas)

-di sudut penjuru bertingkap ini diletakan sofa 1 tempat duduk , meja tepi bersama lampu meja dan pasu, serta dilengkapkan dengan karpet bulat yang selesakan kaki

-di dinding bertentangan katil di pasang TV/ Lukisan/Gambar yang menarik perhatian.

-diadakan juga dinding berlubang untuk mempamerkan barangan aksesori dan memudahkan pengambilan barang.

-dicadangkan untuk membuat pintu sliding untuk walk in wardrobe. di mana di ruang ini akan dijadikan sebagai ruang peribadi untuk menguruskan diri dan tersembunyi dari pandangan jika pintu bilik terdedah.

-di dalam walk in wardrobe ini di pasang cermin bersama spotlight untuk pengurusan diri selepas selesai mandi

Sebarang komen dan permasalah, sila maklumkan kembali.
terima kasih atas tempahan dan kepercayaan

Jazakallah










Thursday, 13 August 2015

REKABENTUK UBAHSUAI ANJUNG KERETA / PORCH

APA AKTIVITI BOLEH BUAT DI ANJUNG KERETA DI HADAPAN RUMAH TERES ?

Alhamdulillah selesai hasilkan rekabentuk hiasan dalaman rumah teres setingkat buat pemilik kediaman ini yang minta rekabentuk ringkas dan moden. Perkhidmatan rekabentuk 3d online tambahkan lagi dengan "Praktikal" dan "Selesa" dalam rekabentuk setiap ruang. Yang ingin dikongsikan di sini adalah di bahagian Anjung kereta di mana rumah ini berada di "End Lot". Bukan "corner lot". Jika Corner lot, rumah akan mempunyai halaman tepi yang luas, tapi end lot, TIADA halaman. Dinding dan tingkap rumah teres sahaja bersebelahan dengan jalan raya, laluan lorong tepi rumah. Oleh itu pemilik kediaman minta saya fokuskan apa cara untuk mereka manfaat anjung kereta mereka yang agak panjang dan berada di tepi jalan dengan tembok separuh yang diberikan oleh pihak pemaju.


Ini lah hasilnya 
:

1. Parking kereta
2. Shaded Walkway untuk tetamu
3. Tempat bersembang santai dengan jiran dan kenalan
4. Ruang untuk ber BBQ
5. Tempat duduk dan almari kasut 
6. Horizontal louvers untuk pengaliran angin dan kemasukan cahaya dan berfungsi sebagai penutup pandangan dari orang luar terhadap aktiviti keluarga di anjung kereta ini












Kalian juga mahu make over anjung rumah?


Boleh mula booking tarikh siap design di borang online di blog ini:
http://rekabentuk3donline.blogspot.com
http://khairunnisahamzahara.blogspot.com

atau whatsapp saya di 0197720507

REKABENTUK UBAHSUAI ANJUNG KERETA / PORCH

APA AKTIVITI BOLEH BUAT DI ANJUNG KERETA DI HADAPAN RUMAH TERES ?

Alhamdulillah selesai hasilkan rekabentuk hiasan dalaman rumah teres setingkat buat pemilik kediaman ini yang minta rekabentuk ringkas dan moden. Perkhidmatan rekabentuk 3d online tambahkan lagi dengan "Praktikal" dan "Selesa" dalam rekabentuk setiap ruang. Yang ingin dikongsikan di sini adalah di bahagian Anjung kereta di mana rumah ini berada di "End Lot". Bukan "corner lot". Jika Corner lot, rumah akan mempunyai halaman tepi yang luas, tapi end lot, TIADA halaman. Dinding dan tingkap rumah teres sahaja bersebelahan dengan jalan raya, laluan lorong tepi rumah. Oleh itu pemilik kediaman minta saya fokuskan apa cara untuk mereka manfaat anjung kereta mereka yang agak panjang dan berada di tepi jalan dengan tembok separuh yang diberikan oleh pihak pemaju.


Ini lah hasilnya 
:

1. Parking kereta
2. Shaded Walkway untuk tetamu
3. Tempat bersembang santai dengan jiran dan kenalan
4. Ruang untuk ber BBQ
5. Tempat duduk dan almari kasut 
6. Horizontal louvers untuk pengaliran angin dan kemasukan cahaya dan berfungsi sebagai penutup pandangan dari orang luar terhadap aktiviti keluarga di anjung kereta ini












Kalian juga mahu make over anjung rumah?


Boleh mula booking tarikh siap design di borang online di blog ini:
http://rekabentuk3donline.blogspot.com
http://khairunnisahamzahara.blogspot.com

atau whatsapp saya di 0197720507